Μεταφορική Εταιρία

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΑΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΙΒΩΤΙΩΝ

Η μεταφορά παλετών και ξυλοκιβωτίων αποτελεί από μόνη της μια κατηγορία φορτίων με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες. Οι συνεργάτες μας (φορτοεκφορτωτές), τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, μέσα από την συνεχόμενη εκπαίδευσή τους είναι σε θέση να διαχειριστούν τη μεταφορά των φορτίων αυτών εξασφαλίζοντας την άρτια και ασφαλή μεταφορά τους. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορικών αναγκών των πελατών μας, σε κάθε στάδιο από την μεταφόρτωση μέχρι και την παράδοση των φορτίων τους.

Αν έχετε ένα μεγάλο φορτίο, η χρήση παλέτας είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αποστολής. Για να φτάσει το φορτίο στον προορισμό που επιθυμείτε με ασφάλεια, η παλετοποίηση θα πρέπει να γίνει σωστά.

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος παλέτας. Υπάρχουν διάφορες διαστάσεις και θα πρέπει να επιλέξετε παλέτες σε καλή κατάσταση που μπορούν να χωρέσουν και να στηρίξουν το φορτίο σας.

Έπειτα θα πρέπει η παλέτα να ετοιμαστεί σωστά για αποστολή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αν δεν τοποθετηθούν σωστά τα δέματα στην παλέτα μπορεί να ανατραπούν και να προκληθεί ζημιά.

Αρχικά τοποθετήστε χαρτόνι και σταθεροποιήστε το με κολλητική ταινία. Τα τετράγωνα πακέτα είναι ευκολότερο να μπουν στην παλέτα, αν έχετε φορτία σε ακαθόριστο σχήμα ίσως είναι καλύτερα να τα τοποθετήσετε σε τετράγωνο πακέτο και να το σταθεροποιήσετε με τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας, πχ. τρίμμα φελιζόλ.

Σε γενικές γραμμές προτιμήστε να βάζετε στη βάση τα μεγαλύτερα και βαρύτερα πακέτα. Τα μικρότερα πακέτα καλύτερο είναι να τοποθετηθούν στην κορυφή της παλέτας. Βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε τα πακέτα κοντά το ένα στο άλλο χωρίς να αφήνετε κενά.

Δέστε τα πακέτα στην παλέτα με ταινία. Τυλίξτε την σφιχτά γύρω από το φορτίο αρκετές φορές και προς όλες τις κατευθύνσεις. Περάστε την και κάτω από την παλέτα ώστε να σταθεροποιηθεί. Τέλος, καλύψτε όλη την κατασκευή με strech film πάλι προς όλες τις κατευθύνσεις και κάτω από την παλέτα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η παλέτα θα είναι βαριά. Αυτό δεν θα πρέπει να σας προβληματίζει. Η Cyprus Seaways διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και εκπαίδευση για να μεταφέρει με ασφάλεια την παλέτα σας.